• Торонто
  • Сао Паоло
  • Seoul
  • Мелбурн
  • Утрехт
  • Гвајакил
  • Париз
  • Јоханесбург
  • Лисабон
  • Буенос Аирес
Претходно Следно

Нашите меѓународни конгреси за 2019

Во древни времиња годишните празници и други собири за обожавање го зајакнувал Божјиот народ духовно и биле прилики за голема радост (4. Мој. 23:15, 16; Неем. 8:9-18).

Во денешни времиња, годишните регионални конгреси се духовно освежување и охрабрување за Јеховините сведоци проследено со радосни прилики на дружење со своите браќа. Меѓународните и специјалните конгреси што се одржуват во разни земји оставаат добро сведоштво, даваат прилика да се види меѓународниот карактер на нашата организација и даваат можност да се вкуси животот во новиот свет.

Задоволство ни е да ви ги објавиме градовите каде ќе се одржат меѓународните конгреси за 2019.

Конгрес
Азија

Филипините
Манила

Република Кореја
Seoul

Африка

Јужна Африка
Јоханесбург

Европа

Грција
Атина

Германија
Берлин

Полска
Warsaw

Logo_A

Данска
Копенхаген

Португалија
Лисабон

Шпанија
Мадрид

Франција
Париз

Холандија
Утрехт

Пацифик

Австралија
Мелбурн

Северна и Јужна Америка

САД
Атланта

Аргентина
Буенос Аирес

Еквадор
Гвајакил

САД
Мајами (англиски)

САД
Мајами (шпански)

Мексико
Монтереј

Бразил
Сао Паоло

САД
Сент Луис

Канада
Торонто

САД
Финикс

САД
Хјустон (англиски)

САД
Хјустон (шпански)